Motivtårtor – Tropisk Tårta

TROPISK TÅRTA

Vi vill gärna se tårtor inspirerade av tropikerna, både i färg, blommor, kanske frukter och djur. Helt enkelt en tårta som andas sydliga breddgrader.  Du är fri att välja om det skall vara t ex en modellerad tårta, målad tårta, spritsad eller med pastillagekonstruktion.

Regler:

De tårtor som bedöms av vår tillresande jury bedöms utifrån följande kriterier:

– Teknisk perfektion
– Harmoni i färg och form
– Kreativitet och uttryck
– Hur väl tårtan överensstämmer med temat

Du bör också ha i beaktande när du gör tårtan att allt som den dekoreras med skall vara ätbart. Inga icke-ätbara toppdekorationer är tillåtna. Det skall gå att göra på en riktig tårta. Brudpar, ståltråd och floristtejp till ev. sugarflowers eller liknande är tillåtet som icke ätbart material men tänk på att ej sticka in dem i tårtan. Hela tårtan skall dekoreras som om den vore en riktig tårta.

Bottenplattan på tårtan får ej överstiga 45 cm i diameter. Vi förordar att du använder en sk dummies – tårtatrapp (ej ätbar tårta) eftersom utställningen pågår i 2 dagar. Ditt bidrag bör vara inlämnat senast kl. 9.00 på lördag den 29 september. Det är möjligt att lämna in den på fredag kväll fram till kl. 20.00. Du får ej plocka bort tårtan före kl. 16.00 söndag 30 september.  Tårtor som ej avhämtats efter stängningsdags kommer ej att sparas. Glöm inte att du måste anmäla dig för att vara med i tävlingen. Hör av dig till scakes@tartdecor.se  Varmt välkommen med ditt bidrag!

Bedömning och omröstning:

Det blir två vinnare i kategorin bröllopstårta och motivtårta. Det ena priset delas ut av en jury bestående dels av våra besökande demonstratörer från England, Carol Haycox och Marion Frost och även Agneta Olsson från Tårtdecor. Det andra priset röstas fram av besökarna som har möjlighet att rösta fram till kl. 12.00 på söndagen. Prisutdelning kl. 14.00 på söndag eftermiddag.  Vinnarna får ett presentkort på 500:- hos Tårtdecor i Kungälv + ett vinnardiplom.  Du får också fri entré till tårtutställningen som deltagare.

Vi korar också 2:an och 3:an från folkets röst i tårtkategorierna och även Sweet Table Kategorin.  Dessa vinner inträdesbiljetter till Scandinavian Cake Show 2020. Även juryn kommer att ha möjlighet att ge ytterligare hedersomnämnande som Highly Commended och ev. Commended i bägge kategorierna som de bedömer om de anser att tårtorna håller den nivån. Även dessa vinner inträdesbiljetter till kommande tårtutställning.

Vinnare från föregående år kan ej vara med och tävla i nästkommande tävling. Däremot har man möjlighet att ställa ut en eller flera tårtor på ”Table of Honour”. Ev. vinnare som vunnit 3 gånger har därefter ej möjlighet att vara med i tävlingen men är välkommen att presentera ett arbete på ”Table of Honour”.


loggarod

Besök gärna Tårtdecors hemsida: www.tartdecor.se